Wmo-begeleiding

Wmo begeleiding
Wat is de Wmo?

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is een wet die de zorg en ondersteuning aan burgers regelt. De wet die sinds 2007 bestaat, wordt uitgevoerd door gemeenten in Nederland en heeft als doel om burgers zo goed mogelijk in staat te stellen om deel te nemen aan de samenleving.

Edel Advies, Coaching & Begeleiding is een gecontracteerde Wmo zorgaanbieder voor de gemeenten Noordenveld, Tynaarlo en Assen. Wij bieden individuele begeleiding. We werken nauw samen met Viverè coaching uit Wolvega. Viverè coaching is een gecontracteerde zorgaanbieder in veel andere gemeenten in het noorden van het land.

Wij bieden individuele begeleiding.

Je komt in aanmerking voor individuele begeleiding vanuit de Wmo wanneer je problemen ervaart met jouw zelfstandigheid en jouw (zelf)redzaamheid waardoor je niet of nauwelijks kunt deelnemen aan de samenleving. De gemeente heeft mogelijkheden om je behulpzaam te zijn of om je een ‘maatwerkvoorziening’ te verstrekken. Dit kan gaan om een rolstoel of dagbesteding zijn of een woningaanpassing en ook individuele begeleiding

Denk je dat je in aanmerking komt voor een Wmo indicatie, neem dan contact op met de afdeling Wmo van jouw gemeente. Een Wmo consulent van de gemeente zal dan een afspraak met je maken voor een ‘keukentafelgesprek’. In dit gesprek kijk je samen met de Wmo consulent of en zo ja welke hulp je nodig hebt.

Individuele begeleiding kunt je aanvragen voor bijvoorbeeld:
  • het onderhouden van sociale contacten
  • het plannen van dagelijkse activiteiten
  • hulp bij het regelen van jouw financiën
  • bij het voortbewegen in en buiten je huis
Ook kan begeleiding nodig zijn vanwege:
  • probleemgedrag
  • problemen in denken, concentreren en waarnemen
  • problemen met oriëntatie in tijd, plaats en persoon

Denk je dat je in aanmerking kunt komen voor begeleiding individueel, en wil je geholpen worden bij de aanmelding, schroom dan niet om contact op te nemen. Het kost je niets en we zijn je graag behulpzaam bij je Wmo aanvraag.

Via deze link ga je direct naar de contactpagina.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.