Over Ons

Wie wij zijn

Edel Advies, Coaching en Begeleiding werkt met hoog opgeleide en zeer ervaren coaches, begeleiders en therapeuten. Hieronder vind je informatie over onze collega’s. Krijg je al begeleiding van een therapeut, coach of begeleider die je graag wilt behouden, dan gaan we graag in gesprek met jullie. We onderzoeken dan of het mogelijk is om jouw begeleider mee te nemen naar onze organisatie.

Radjani Edel
Sinds 1981 begeleid ik mensen bij persoonlijke veranderingsprocessen. Cliënten die ik begeleid hebben allerlei vragen en problemen in het leven. Naast mijn werkzaamheden als therapeut, coach en begeleider heb ik ruime werkervaring als trainer en docent.

Ik werk oplossingsgericht, dat wil zeggen dat ik gericht ben op het aanwezige vermogen van mensen. We zijn echt tot meer in staat dan we soms geneigd zijn te denken. Ik denk dat mensen gelukkiger zijn wanneer ze het gevoel hebben grip op hun leven te hebben. En daar werk ik graag aan mee.

Om dat voor elkaar te krijgen maak ik gebruik van verschillende testen en werkvormen. Samen kijken we naar wat wél werkt. Samen aan de slag gaan met ruimte innemen en ruimte maken in je dagelijkse leven. Samen aan de slag zijn om grip te krijgen op wat je belangrijk vindt.

Ik ben opgeleid tot maatschappelijkwerker en heb me in 30 jaar gespecialiseerd in het begeleiden van mensen in veranderingsprocessen.

Wilma Lubberman
Van 1985 tot 2004 was ik werkzaam in de jeugdzorg en de kinder- en jeugdpsychiatrie als sociotherapeut. Daarnaast was ik van 1994 tot 2007 werkzaam als docente en coach aan een opleiding voor persoonlijke ontwikkeling te Amersfoort.
Ook heb ik me gespecialiseerd in succesvol ouderschap rondom scheiding.
Ik ben me steeds blijven bijscholen en ontwikkelen.

Sinds 2004 komen in mijn praktijk “Bewegend Bewustzijn” alle werk-opleiding en levenservaringen samen.
Ik geef coaching, psychosociale therapie en training.
Bewegend Bewustzijn laat je ervaren dat bewustzijnsgroei en veranderingsprocessen een dynamisch gegeven zijn.
Je hele mens-zijn wordt aangesproken op zowel fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.
Je leert je open te stellen voor wat je innerlijk je te vertellen heeft en daar naar te
luisteren en te handelen.

“Wilma zoekt altijd naar manieren om veranderingsprocessen te verankeren
door de verbinding tussen hoofd, hart en lichaam”.

Jaike van der Meulen
Vijftien jaar werkte ik in de kinderopvang in verschillende leidinggevende functies. Jarenlang had ik het werk met veel plezier gedaan, maar ik voelde me er niet meer thuis. In goed overleg gingen mijn werkgever en ik uit elkaar. Een mooi moment om te bedenken wat ik nu echt graag wilde gaan doen. Ik had vaak teams begeleid en veel interim-management gedaan. Samen met een loopbaanregisseur keek ik naar waar mijn passies liggen, wat ik écht leuk vind om te doen. Geleidelijk aan kwam ik erachter dat ik eigenlijk, maar dan in andere bewoordingen, op mijn vijftiende al wist wat ik echt wilde doen. Ik wil bewustwording creëren, laten groeien en verankeren. Maar op de een of andere manier was dat uit beeld verdwenen. Een training opende me de ogen. Na een Lifecoach-opleiding op exclusief niveau bij Health Balance was ik in 2008 klaar om voor mezelf te beginnen als Life coach.
De coachingsmethode die ik hanteer, is gebaseerd op de NAC methode van Anthony Robbins. Door vragen te stellen halen we, dat wat je tegenhoudt en belemmert in je vooruitgang naar boven en pakken we dat samen aan. Vervolgens zorgen we voor een goede nieuwe basis die het beste in je naar boven haalt waardoor jij jouw resultaat bereikt.
De jaren daarna volgde ik verschillende aanvullende opleidingen, zoals Relatiecoaching, Mindfulness and the 7 Habits, Mindfull Analysis – Schrijftherapie via mail, Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT) en Mediërend leren. Ook deed ik de postacademische opleiding voor begeleiders van mensen met autisme zonder een verstandelijke beperking bij Martine Delfos aan het PICOWO instituut. Tenslotte volgde ik verschillende cursussen, zoals EMDR, Hartcoherentie en Acceptance and Commitment Therapie (ACT).Mijn doel is om mensen zoveel mogelijk kans op geluk te geven: Durf te leven, zoals het leven bedoeld is.
Christien Post
Sinds 2005 heb ik in Drachten een praktijk als beeldend therapeut. Van hieruit zie ik kinderen (vanaf 4 jaar) , jongeren en volwassenen. Beeldende therapie is een vorm van therapie, waarbij gebruik wordt gemaakt van beeldende middelen, zoals klei, verf en tekenmaterialen. Talent is niet nodig. De therapie maakt gebruik van een andere “taal”. Bij beeldende therapie gaat het om het uitdrukking geven aan emoties, gedachtes en wensen, wat soms met woorden onvoldoende mogelijk is. Ik ben gespecialiseerd in rouw, echtscheiding, trauma, faalangst, mindfulness en omgaan met kanker / chronische ziekte. In mijn benadering ben ik ruimtegevend en aandachtig.
Binnen de praktijk is het mogelijk om ondersteunende, eenvoudige diagnostiek te bieden met behulp van de Diagnostic Drawing Serie, een driedelige diagnostische tekentest. Begeleiding is gericht op het gebied van gezondheid, dagbesteding en veiligheid op het gebied van huiselijke relaties. Ik maak naast beeldend materiaal gebruik van diverse werkvormen, zoals verbeeldingsoefeningen en werken vanuit een (teken) beweging
Ik heb als beeldend therapeut ervaring opgedaan bij de GGZ en psycho-oncologisch therapiecentrum Behouden Huys en als maatschappelijk werker in de revalidatie .
Jacqueline Tolhoek
In 2002 ben ik afgestudeerd als orthopedagoog en sinds 2012 ben ik BIG- geregistreerd als GZ-psycholoog. Ik werk drie dagen per week in de zorg voor mensen met een lichtverstandelijke beperking in Groningen en Friesland. Daarnaast geeft ik mindfulness en compassietrainingen in Groningen en ben ik als freelance docent verbonden aan de Hanzehogeschool. Mijn cliënten en collega’s omschrijven mij als betrokken, positief, veelzijdig en deskundig.

Ik mijn handelen herken je veel uitgangspunten van de positieve psychologie en oplossingsgericht werken terug. Ik ben gericht op de positieve eigenschappen en mogelijkheden van de ander – op dat wat wél werkt en verder uitgebouwd kan worden. Ik vind het daarbij belangrijk om naast de persoon te staan en samen te werken aan verbetering. Het versterken van positieve emoties en acceptatie (welzijn) is, naar mijn mening, net zo belangrijk als het ‘repareren’ van een klacht.

Bij de diagnostiek van kinderen en jongeren vind ik het daarnaast belangrijk om niet alleen naar het individu te kijken maar ook de omgeving en de belangrijke personen rondom de jongere te betrekken. Waarbij er niet alleen aandacht is voor de diagnose (in de volksmond ‘het stempeltje’) maar met name op de toekomst. Ik geef concrete handelingsadviezen die zoveel mogelijk toegespitst zijn op uw eigen situatie.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.