Therapie en Coaching

Therapie en Coaching

We hebben allemaal behoeftes. De vervulling er van zorgt er voor dat we goed in ons vel zitten en we met vertrouwen ons leven vorm geven. Zijn ze verstoord of onvoldoende beschikbaar in je leven, dan kan therapie of coaching je behulpzaam zijn.

Belangrijke basisbehoeften in een mensenleven zijn bijvoorbeeld:

Zekerheid
We hebben stabiliteit nodig als het gaat om eten, een plaats om te wonen, inkomen. Als aan deze basisbehoefte wordt voldaan, voelen we ons veilig en geeft het ons grip op ons leven. We weten waar we aan toe zijn.

Erkenning
We hebben het nodig om op de een of andere manier bijzonder of belangrijk te zijn. Dat te kunnen voelen en te horen. We hebben het nodig om te weten dat wat we doen en hoe we zijn gezien en erkend wordt. Als aan deze basisbehoefte wordt voldaan, dan voelen we ons goed over onszelf, dan draagt dat bij aan een positief zelfbeeld en aan vertrouwen.

Groei, beweging en variatie
Wij mensen staan niet stil, we willen groeien en ons ontwikkelen. We willen veranderen. Sommigen wat meer dan anderen maar de behoefte om te bewegen is ons mensen eigen. Als aan deze basisbehoefte wordt voldaan, dan voelen we ons sterk, dat geeft het gevoel dat we regie voeren over ons (dagelijkse) leven. Dat ons leven vervult wordt. Dat geeft energie en vertrouwen.

Binding
We hebben ook het gevoel nodig om ons verbonden te voelen met iets of iemand. Dat kan bijvoorbeeld een persoon zijn maar ook een ideaal, een waarde of een norm. Wanneer aan deze basisbehoefte wordt voldaan, dan hebben we het gevoel iemand te zijn. Dat geeft vertrouwen en de energie om in je leven vorm te geven wat je belangrijk vindt.

Zingeving
We hebben het nodig het gevoel te hebben dat er voor ons gezorgd wordt en dat je jouw zorg voor de ander kwijt kunt en dat die ontvangen wordt. Als wat je vormgeeft in je leven voor jou en voor anderen zinvol is, dan heb je daar zorg voor. Als aan die behoefte wordt voldaan, dan voelen we ons gedragen en heel.

Werkvormen die we kunnen inzetten

In therapie en coaching wordt, afhankelijk van wat je zoekt aan een of meer van deze basis-behoeften gewerkt.

Binnen onze praktijk worden verschillende vormen van complementaire therapie, coaching en begeleiding aangeboden.
Klik voor meer informatie over de therapie op een link.

Therapie is behulpzaam bij diverse problemen zoals bijvoorbeeld bij:

 • Relatieproblemen
 • Omgaan met lastige gevoelens zoals bijvoorbeeld angst, verdriet en boosheid
 • Verlies van bijvoorbeeld een geliefde of van je gezondheid of je baan
 • Problemen met je eigenwaarde en het aangeven van grenzen
 • Emotionele problemen
 • Chronische vermoeidheid
 • Problemen op het werk
 • Communicatieproblemen en conflicten
 • Slaapproblemen en concentratieverlies
 • Klachten van depressieve aard
 • Vage lichamelijke klachten
 • Gedachten aan de dood

Wil je meer informatie of wil je een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek? Schroom dan niet om te bellen of het contactformulier in te vullen.

Ervaringen met de begeleiding van Edel Advies, Coaching & Begeleiding

“Tijdens een moeizame periode in zowel mijn werk als in mijn privĂ©leven, leerde ik Radjani Edel kennen. Zij heeft mij geruime tijd begeleid. Ik leerde van Radjani patronen te herkennen in mijn gedrag, en kreeg inzicht in de manier waarop mensen reageren en handelen. Haar deskundigheid en de wijze waarop Radjani me liet inzien dat ik invloed kon uitoefenen op gedrag van anderen en daardoor ook op mijn eigen gedrag, heeft mij door deze lastige periode geholpen. Ik ben haar zeer dankbaar voor het delen van haar wijsheid, voor het tonen van haar betrokkenheid en het geven van uitermate deskundige adviezen. Hierdoor heb ik weer de regie over mijn leven terug kunnen krijgen. Ik kan terugkijken op een tijd die ondanks veel tegenslag mij ook heel veel goeds heeft gebracht, waar ik nog dagelijks mijn voordeel mee doe.” (DT 51 jaar)

Met deze link ga je rechtstreeks naar de contactpagina.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.