Theatertherapie

Theatertherapie

Ons leven is geen onbeschreven blad. We hebben in ons leven heel wat meegemaakt, al vele rollen gehad. We hebben relaties met anderen en maken deel uit van hun leven. We stappen van de ene situatie in de andere.

We worden daarom ook geconfronteerd met situaties waar we “ja” tegen zeggen en situaties die we liever niet hadden willen meemaken. Elke situatie en ervaring heeft bijgedragen aan de manier waarop we zijn gevormd. Ons leven lijkt wel een theaterstuk. En dat is waar theatertherapie over gaat. Door inzicht te krijgen in je persoonlijke¬† levenstheater krijg je inzicht in je eigen functioneren. Hierdoor vergoot je je zelfkennis. Je leert meer en meer de regisseur te worden over je eigen leven.
Binnen de theatertherapie onderzoeken we individueel hoe jouw levensscript er uit ziet en waar en op welke manier jij dat kunt aanpassen.

We gebruiken hiervoor verschillende werkvormen. Theatertherapie is een speelse en soms confronterende manier van werken, die geregeld zorgt voor verrassende wendingen en uitkomsten.

Let op: theatertherapie gaat niet over het spelen van rollen of creatief zijn. Integendeel, theatertherapie is voor iedereen die meer grip wilt krijgen op het leven. Oefeningen doe je voor jezelf en alleen als jij dat leuk vindt betrek je anderen bij de therapie. Een van de werkvormen die bij deze vorm van therapie wel gebruikt wordt is: Voice Dialoque.

Meer weten? Neem gerust contact op. Door op deze link te klikken kom je op de contactpagina.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.