Ikigaicoaching

Ikigaicoaching

Ikigai wordt vaak uitgelegd als het antwoord op de vraag: “Waar kom jij je bed voor uit?” Die vraag gaat over de persoonlijke doelen en drijfveren in ons leven.

De betekenis van het leven is voor ieder individu anders en in de loop van het leven kunnen doelen en drijfveren vele malen worden bijgesteld en veranderd. Wat is het wat jou op dit moment in je leven drijft en waar je blij van wordt? Iets dat aansluit bij waarden die belangrijk voor jou zijn, vaardigheden die je hebt (ontwikkeld) en waar je goed in bent. Iets waarvan je het gevoel hebt dat het zinnig is en dat je bijdraagt aan iets wat groter is dan je zelf. En soms is het ook iets waar jij je geld mee verdient of erkenning voor krijgt op een andere manier.

In de ikigai coaching onderzoeken we jouw drijfveren, talenten en kwaliteiten. We werken aan een gezonde balans in je leven. We werken aan meer Ikigai in je leven.

Oorsprong van Ikigai

Volgens de Japanners heeft iedereen een ikigai, iets waarvoor je leeft en je je bed uitkomt. Sommigen hebben het gevonden en zijn zich bewust van hun ikigai; in anderen is het wel aanwezig, maar zijn nog zoekende.

Ikigai is een Japans woord en een concept “Ikigai schrijf je zo: 生き甲斐 waarbij 生き ‘leven’ betekent en 甲斐 ‘de moeite waard’. 甲斐 kun je ontleden in 甲 dat ‘wapenrusting’, ‘nummer één’, ‘de eerste die gaat (hij die in de strijd voorop gaat en het initiatief en de leiding neemt)’ en 斐 dat ‘elegant’, ‘mooi’ betekent.” (Uit: Ikigai van Héctor García (Kirai) & Francesc Miralles)

Met deze link ga je op de contactpagina.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.