Ikigaicoaching

Ikigaicoaching

Ikigai wordt vaak uitgelegd als het antwoord op de vraag: Waar kom je je bed voor uit? Die vraag gaat over jouw doelen en drijfveren in je leven.

De betekenis van het leven is voor ieder individu anders en in de loop van het leven kunnen je doelen en drijfveren vele malen worden bijgesteld en veranderd.

Wat is het wat jou op dit moment in je leven drijft en waar je blij van wordt? Dat blije is vaak iets wat je denkt, voelt en doet omdat het bij jou past en omdat het iets is waarin je je laat zien en gezien wordt. Iets wat aansluit bij waarden die belangrijk voor jou zijn, vaardigheden die je hebt (ontwikkeld) en waar je goed in bent. Iets waarvan je het gevoel hebt dat het zinnig is en dat je bijdraagt aan iets wat groter is dan je zelf. En soms is het ook iets waar jij je geld mee verdient of erkenning voor krijgt op een andere manier.

In de ikigai coaching onderzoeken we jouw drijfveren, talenten en kwaliteiten. We werken aan een gezonde balans in je leven.

Tijdens de ikigaicoaching ontdek je de betekenis van jouw bestaan omdat jij die betekenis er aan toe gaat kennen. Omdat jij hem meer gaat leven. Je ontdekt wat je weerhoudt om hem te leven. Waar je behoeftigheden liggen en welke verlangens eronder liggen. Je onderzoekt en gaat oude patronen doorbreken. Tenminste als je meer Ikigai in je leven wilt.

Oorsprong van Ikigai

Ikigai is een Japans woord en een concept dat zich laat vertalen als het geluk altijd bezig te zijn.

“Ikigai schrijf je 生き甲斐 waarbij 生き ‘leven’ betekent en 甲斐 ‘de moeite waard’. 甲斐 kun je ontleden in 甲 dat ‘wapenrusting’, ‘nummer één’, ‘de eerste die gaat (hij die in de strijd voorop gaat en het initiatief en de leiding neemt)’ en 斐 dat ‘elegant’, ‘mooi’ betekent.” (Uit: Ikigai van Héctor García (Kirai) & Francesc Miralles)

Volgens de Japanners heeft iedereen een ikigai, iets waarvoor je leeft en je je bed uitkomt. Sommigen hebben het gevonden en zijn zich bewust van hun ikigai; in anderen is het wel aanwezig, maar zijn nog zoekende.

Ikigaicoaching is behulpzaam bij het vinden van je persoonlijke ikigai.

Ikigai is verborgen in ons binnenste en het vergt een geduldige verkenning om tot het diepste van ons wezen door te dringen en het te vinden.

Met deze link ga je op de contactpagina.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.