Vedic Art

Cursus Vedic Art

Leven is kunst, kunst is leven

Vedic Art is ontwikkeld door de Zweedse kunstenaar Curt Källman (1938-2010)

Kunst, persoonlijke ontwikkeling, meditatie en spiritualiteit waren belangrijk in zijn leven.
Curt was een leerling van Maharishi Mahesh Yogi. Hij kreeg van zijn leraar de opdracht om de Vedische uitgangspunten te vertalen naar een werkvorm die leven, persoonlijke- en spirituele ontwikkeling en kunst met elkaar zou verbinden. Dit is Vedic Art geworden.

Beeldend en verbeeldend werken aan de relatie met jezelf aan de hand van 17 Vedische principes. Vedic Art is een meditatieve- en intuïtieve schilderscursus waarin persoonlijke en spirituele ontwikkeling het doel is. De Vedic Art training is geen schilderscursus waarin techniek centraal staat maar waarin jij en jouw persoonlijke proces centraal staan.

De basiscursus bestaat uit 6 dagen waarin je voor en met jezelf aan het werk bent. Je werkt in stilte. Je verdiept jouw persoonlijke proces met behulp van de 17 Vedische principes. Je zult deze principes niet op internet vinden of in een boek. Deze 17 principes worden mondeling overgedragen door de Vedic Art teacher.

Vedic Art biedt jou handvatten om in contact te zijn met:

  • Je bron van je creativiteit en levensplezier
  • Jouw persoonlijke ontwikkeling
  • Jouw eigen spirituele pad

Kennis van schildertechnieken, de Veda’s of ervaring met spiritualiteit en meditatie is niet nodig. Vedic Art is voor iedereen die de behoefte kent om met zichzelf op reis te gaan en deze reis op je eigen unieke manier wil uitdrukken.

De zesdaagse basiscursus bedraagt 395 euro ex. Btw. Dit is inclusief koffie/thee. Materialen dien je zelf mee te nemen. Bij aanmelding ontvang je een lijst met benodigdheden.

Mijn weg in Vedic Art

In 2018 ben ik in contact gekomen met Vedic Art. Na de basis- en de vervolgcursus heb ik de docententraining gevolgd. In kwam en blijf onder de indruk van de kracht van deze werkvorm.

Wil je meer weten over mij, kijk dan verder op deze website of bel voor een kennismakingsgesprek.

Wil je meer weten over Vedic Art, in 2018 is een boekje verschenen over het leven van Curt Källman: De 17.

Link naar de contactpagina

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.