Vedic Art

Cursus Vedic Art

Leven is kunst, kunst is leven

Vedic Art is ontwikkeld door de Zweedse beeldend kunstenaar Curt Källman (1938-2010)

Kunst, persoonlijke ontwikkeling, meditatie en spiritualiteit waren belangrijk in het leven van Curt Kälmann.
Curt was een leerling van Maharishi Mahesh Yogi. Hij kreeg van zijn leraar de opdracht om de Vedische uitgangspunten te vertalen naar een werkvorm die leven, persoonlijke- en spirituele ontwikkeling en kunst met elkaar zou verbinden. Dit is Vedic Art geworden.

Vedic Art is een meditatieve- en intuïtieve schilderscursus waarin persoonlijke en spirituele ontwikkeling het doel is. De Vedic Art training is geen schilderscursus waarin techniek centraal staat maar waarin jij en jouw persoonlijke proces centraal staan. Vedic art is beeldend en verbeeldend werken aan de relatie met jezelf aan de hand van 17 Vedische principes. Deze 17 principes worden mondeling overgedragen door de Vedic Art teacher.

De basiscursus bestaat uit een retraite van 6 dagen waarin je voor en met jezelf aan het werk bent. Je werkt in stilte.

Vedic Art biedt jou handvatten om in contact te zijn met:

  • Je bron van je creativiteit en levensplezier
  • Jouw persoonlijke ontwikkeling
  • Jouw eigen pad door je leven

De weg van Vedic art is een weg van bewustwording en bevrijding van dat wat jou weerhoudt om jouw (spirituele) pad ten volle te gaan. Kennis van schildertechnieken, de Veda’s of ervaring met spiritualiteit en meditatie is niet nodig. Vedic Art is voor iedereen die de behoefte kent om met zichzelf op reis te gaan en deze reis op zijn eigen unieke manier wil uitdrukken.

Deze zesdaagse basiscursus/retraite bedraagt € 425 ex. Btw. Dit is inclusief koffie/thee en een soepje tussen de middag. Materialen neem je zelf mee. Bij aanmelding ontvang je een lijst met benodigdheden. Na de basiscursus kun je de vervolgcursus doen. In de vervolgcursus verdiep je de principes in je kunst en in je leven. Samen met jou worden data afgesproken. Bel gerust als je meer wilt weten. Mijn gegevens vind je op de contactpagina.

Mijn weg in Vedic Art

In 2018 ben ik in contact gekomen met Vedic Art. Na de basis- en de vervolgcursus heb ik de docententraining gevolgd. Ik kwam en blijf onder de indruk van de kracht en het plezier van deze werkvorm.

Wil je meer weten over mij, kijk dan verder op deze website of bel voor een kennismakingsgesprek.

Link naar de contactpagina

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.